top of page
Ara

EGE PROFESYONEL HALI YIKAMADAN: YAZ MEVSİMİ HAZIRLIKLARI:

  • Yazarın fotoğrafı: arifhiz
    arifhiz
  • 19 May 2021
  • 3 dakikada okunur

Ege Profesyonel Halı Yıkama’dan sizlere yaz mevsimi için profesyonel öğütler:

Akrilik, doğal reçine ve sentetik reçine olmak üzere üç çeşit vernik vardır. Akrilik reçineler düşük çözünürlük oranına sahiptir ve suyla inceltilebilir. Az kokulu olan akrilik reçineler ahşap, metal ve plastik için uygundurlar ve hızlı çalışılabilirler. Doğal reçineli verniklerde bağlayıcı olarak bitkisel ve hayvansal hammaddeler kullanılır. Yapay reçineli vernikleri, özellikle masalar, sandalyeler ve sürekli olarak aşınmaya maruz kalan yüzeylerde kullanabilirsiniz. Yapay reçineli vernikler, kir ve çiziklere karşı koruyucu bir kaplama oluştururlar.

İşlenmemiş Ahşap Yüzeylerin Temizlenmesi

Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak tavsiyemiz, Vernik veya sırlama işlemine başlamadan önce yüzeyi iyice temizleyin. Ardından yüzeyi temiz suyla durulayın. Toz, kir ve lekeleri gidermek için sıcak suda çözdüğünüz taneli sabun kullanabilirsiniz. Reçine lekesi gibi inatçı kirlerde terebentin tuzu kullanabilirsiniz.

Zımparalama

Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak; Sulama işleminden sonra tahtanın tamamen kurumasını tavsiye ediyoruz. Ardından tahtayı zımparalayın. Böylece, sulamayla kabaran elyaflar, daha sonraki yüzey işlemi için düzelmiş olur. En uygun zımparalama yöntemi bir zımpara takozu kullanmaktır. Üç aşamalı çalışırsanız, yüzeyi çok iyi bir pürüzsüzlüğe kavuşturabilirsiniz. İlk önce kaba bir zımpara kâğıdı (120 numara), ardından orta sertlikte (150 numara), en sonunda da ince bir zımpara kâğıdı (180 numara) kullanın. Ahşap damarları yönünde, hafif bir basınç uygulayarak çalışın. Tahta tozlarını kuru bir fırça ile temizleyin.

Eski Verniğin Sökülmesi

Eski vernik katmanları sıcak hava tabancası ile sökülebilir. 600 dereceye kadar sıcak hava verniği yumuşatır ve kolayca ayrılmasını sağlar. Havanın, tabancanın memesi ile vernik arasında hızla soğuyabileceğini, sıcaklığın 5 cm’lik bir mesafede bile 70 dereceye kadar düşebileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak tavsiye ediyoruz.

Dekupaj

Bugün üretilmekte olan dekupaj sıvıları, sağlığa zararlı maddeler içermemektedir. Ancak yine de kauçuk eldivenler takarak, açık havada veya pencereleri açık tutarak çalışmanızı Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak tavsiye ediyoruz. Etkime süresi sıcaklığa ve eski boyaya bağlıdır. Dekupaj sıvıları kullanıma hazır olarak satılmaktadır. Sıvıyı, bir boya fırçası ile yassı fırça ile veya kuzu yününden yapılmış rulo ile sürün. Sıcak hava tabancasını, sökülecek olan verniğin üzerinde gezdirin. Memeyi değiştirmeden önce soğumasını bekleyin. Meme, işlem sonrasında çok sıcak olacağından elle dokunulmamalı ve sıcağa dayanıklı bir yere konulmalıdır. Eski boya kabarıncaya kadar bekleyin. Çözülen boya tabakasını bir ıspatula ile kazıyın. Birden çok boya katı varsa dekupaj sıvısının bir kez daha uygulanması gerekebilir. Tüm vernik artıklarının çözülmüş olup olmadığını kontrol edin. Yapay reçineli vernikleri ve yağlıboyaları çözdürmek için, suyla macun haline gelene kadar karıştırılan bir dekupaj tozu kullanın. Böylece on kat üst üste çekilmiş boyayı bile temizleyebilirsiniz. Dekupaj tozu kaplamalı ağaçlar, dispersiyon boyaları, nitrik ve akrilik vernikler için uygun değildir.

Kirlenmemesi Gereken Yüzeyleri Dikkatle Kapatın

Vernik işlemine başlamadan önce, boya ile temas etmesini istemediğiniz yüzeylerin üzerine koruyucu bantlar yapıştırın. Bandı elden geldiğince kalın seçin. Kaliteli fırçalar ve boya ruloları kullanın. Böylece, daha iyi ve daha uzun süre çalışır, zamandan tasarruf sağlar ve de hayal kırıklığı yaşamazsınız. Çözücü içeren boyalar ve vernikler için doğal kıllı fırçalar, suyla inceltilebilen akrilik vernikler için yapay kıllı fırçalar kullanın. Yeni fırçayı kullanmadan önce iyice yıkayın. Fırçadaki gevşek kıllardan, fırçayı kaba tahta veya zımpara kâğıdı üzerine birkaç kez sürerek kurtulabilirsiniz. Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak tavsiye ediyoruz.

Vernikleme

Temiz, yağsız ve kirsiz bir yüzey hazırlayın. İyi bir sonuç almak için birkaç kat halinde (örneğin ara ve son kat) uygulama yapmanız gerekir. Kutunun üzerinde verilen bilgilere harfiyen uyun. Boyayı, sürmeden önce iyice karıştırın. Fırçayı, boyaya daima kıl yüksekliğinin üçte birine kadar batırın. Verniği önce yan yana şeritler halinde sürün.

Akrilik vernikte ise, her defasında iki ya da üç şerit sürün. Ardından, bir fırça veya rulo ile enlemesine ve boylamasına şeritler sürerek karıştırın. Bu karıştırma işlemini yaparken ek vernik almayın. Böylece boyanın eşit dağılmasını sağlamış olursunuz. Ege Profesyonel Halı Yıkama olarak tavsiye ediyoruz.

 
 
 

Son Yazılar

Hepsini Gör
LEKE ÇIKARMADA İP UÇLARI

Halıdaki Can Sıkıcı Lekeleri Çıkarma İpuçları Halıdaki lekeler için panik yapmayın! Size bu konuda çok faydalı bilgiler vereceğiz. Bu...

 
 
 

Comments


Tanıtılan Yazılar
Henüz bu dilde yayınlanmış bir yazı yok
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Özet Su

Turgutlu Ege Profesyonel Halı Yıkama
All Rights Reserved
by arif hız

Turgutlu EGE Profesyonel Halı Yıkama
bottom of page